Брой 27   страница: << първа | < предишна | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | следваща > | последна >>
 

МЕДЕНО МЕНЮ

Пилешки бутчета с мед

    Необходими продукти:
    4 бр. пилешки бутчета
    долна и горна част
    4 с.л. мед
    3-4 бр. портокали
    1-2 бр. лимони
    Начин на приготвяне
    Бутчетата се измиват, подсушават се и се намазват от всички страни с меда. Поставят се в тавичка за печене и се заливат със сока от портокалите и лимоните. Тавичката се покрива с фолио и се оставя да престои в хладилник 3-4 часа. Преди печене бутчетата отново се обливат със сока. Пекат се в умерена фурна, отначало покрити, а когато са почти готови, фолиото се маха, за да се зачерви кожичката.

Захаросани орехи

    Продукти:
    1.4 кг. ядки от орехи (разделени на половинки)
    1 ч. ч. масло
    1/4 ч. ч. захар
    1/4 ч. ч. кафява захар
    1/2 ч. ч. кленов сироп
    1/2 ч. ч. мед.
    Приготовление:
    Затоплете всички съставки с изключение на орехите докато се разтопят напълно.
    Потопете орехите в захарната смес и ги подредете в тавичка.
    Печете при 180ОС 5-8 мин.
    Съхранявайте в проветрив съд.

Кейк "Панфорте"

    Време за приготовление: 1 ч.
    Продукти (за 8 порции):
    3/4 ч. ч. печени бадеми (нарязани)
    3/4 ч. ч. печени лешници (нарязани)
    1/3 ч. ч. захаросан ананас (нарязан)*
    1/3 ч. ч. захаросани кайсии (нарязани)*
    1/3 ч. ч. захаросани круши (нарязани)*
    2/3 ч. ч. брашно
    2 с. л. какао
    1 ч. л. канела
    100 гр. тъмен шоколад
    1/3 ч. ч. захар
    1/2 ч. ч. мед
    пудра захар.
    *Забележка: Ако не можете да намерите захаросани плодове, използвайте сушени.
    Приготовление:
    Загрейте фурната до 150О С. Намажете 20-см. форма за кекс с олио и постелете дъното с восъчна хартия.
    В голяма купа, смесете ядките и захаросаните плодове с брашното, какаото и канелата и разбъркайте добре.
    Разтопете шоколада на слаб огън.
    В средно голяма тенджера, на слаб огън разтопете захарта и меда. След като захарта се разтопи, оставете сиропа да заври, намалете котлона и варете още 5 мин. Прибавете сиропа и разтопения шоколад към плодовата смес и разбъркайте добре.
    Изсипете сместа бързо и равномерно в приготвената форма за кекс. Печете 30 мин. (Кейкът ще изглежда мек и недопечен, но ще се стегне след като изстине.)
    Охладете кейка във формата, след което го извадете, поръсете го с пудра захар и го увийте във фолио.

горе

 
 
 © Copyright 03.2004. gan. Публикуването на пълен или част от текст или снимка под каквато и да е форма без разрешението на редакцията е закононарушение! Гласувай за нас в ASL